SEB BANKAS SUTEIKĖ REKORDINĮ 105 MLN. EURŲ LIZINGĄ ĮMONEI GIRTEKA LOGISTICS - Girteka Logistics

SEB BANKAS SUTEIKĖ REKORDINĮ 105 MLN. EURŲ LIZINGĄ ĮMONEI GIRTEKA LOGISTICS

2018-08-17
2018-08-17

Didžiausiai tarptautinio transporto ir logistikos paslaugų tiekėjai Europoje — įmonių grupei „Girteka Logistics“ — SEB bankas suteikė 105 mln. eurų finansavimą. Gautos lėšos bus skirtos  transporto parkui, kurį šiuo metu sudaro 5 tūkst. vilkikų ir 5,5 tūkst. puspriekabių, atnaujinti ir plėsti. Tai didžiausias SEB banko finansuojamas lizingo sandoris šiais metais.

„Jau daugiau negu 20 metų SEB bankas bendradarbiauja su „Girteka Logistics“ teikdamas lizingo ir kitas finansų paslaugas. Ne vienus metus iš eilės įmonių grupė tvariai auga, kuria ekonominę vertę ir yra įdarbinusi tūkstančius darbuotojų. Vakarų ir Rytų rinkose sukaupta didelė Lietuvos vežėjų patirtis ir toliau žada palankias perspektyvas transporto ir logistikos rinkoje. Žinoma, ambicingesnių tikslų siekiama atsižvelgiant ir į tai, kad ši rinka yra itin dinamiška ir netikėtumų galimybė visada išlieka“, — sako SEB banko valdybos narys, Verslo bankininkystės tarnybos direktorius Vilius Juzikis.

Pasak jo, transporto sektorius yra vienas jautriausių bendros ekonominės aplinkos rodiklių, galintis greitai įspėti apie artėjančius pokyčius. Todėl pastarųjų metų įmonių plėtros planai, investicijos, rekordinės lizingo sutartys gali būti vertinamos kaip teigiamo tolesnio ekonomikos augimo požymis.

„Svarbiausios mūsų investavimo sritys yra aptarnavimo kokybė, modernus transportas ir darbuotojų gerovė. Taigi dabartinės mūsų investicijos į naujausius sunkvežimius ir puspriekabes padės padidinti transporto parko efektyvumą, vežti dar didesnius krovinių kiekius ir mažinti aplinkos taršą. Siekiame, kad šios naujos kartos transporto priemonės padidintų saugumą keliuose, užtikrintų mūsų vairuotojų komfortą ir tolesnį įmonių grupės augimą“, — teigia „Girteka Logistics“ finansų direktorius Mantas Ranonis.

Pirmą 2018 metų pusmetį SEB banko lizingo portfelio grynoji vertė, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais, padidėjo ketvirtadaliu — 24,5 proc. (iki 714,5 mln. eurų), o vežėjų įmonės ir toliau buvo vienos iš aktyviausių lizingo sandorių šalių.

SEB banko analitikų teigimu, pastaruosius trejus metus naujų registruojamų vilkikų skaičius Europos Sąjungoje didėja, tačiau rinka dar nėra visiškai užpildyta, tad augimo galimybės artimuoju metu yra palankios. Krovinių, kurie tenka vežėjams iš Rytų Europos, mastas Europos rinkoje nuosekliai auga, todėl šių bendrovių konkurencingumas ir pajėgumai didėja.

Get a quote today!