GIRTEKA LOGISTICS FESTIVALYJE „BŪTENT! “ DALYVAVO DISKUSIJOJE APIE SAUGŲ EISMĄ - Girteka Logistics

GIRTEKA LOGISTICS FESTIVALYJE „BŪTENT! “ DALYVAVO DISKUSIJOJE APIE SAUGŲ EISMĄ

2018-09-11
2018-09-11

Girteka Logistics rugsėjo 7–8 dienomis dalyvavo jau kelerius metus iš eilės organizuojamame diskusijų festivalyje „Būtent!”. Vienas pagrindinių renginio tikslų – parodyti, kad svarbūs sprendimai neatsiejami nuo požiūrių įvairovės.

Diskusijoje aktualia saugaus eismo tema „0 died on this road this year“ (eng. „Šiemet 0 netekčių kelyje“) atviroje erdvėje tarp savo srities profesionalų dalyvavo Girteka Logistics Strateginių partnerysčių direktorius Kristian Kaas Mortensen. Jos metu buvo kalbama apie darbus ir sprendimus, kurie reikšmingai sumažintų eismo įvykių skaičių kelyje ir padėtų kryptingai siekti  „Vizija 0” strategijos. „Dalyvauti šioje diskusijoje buvo labai vertinga patirtis tiek pačiai kompanijai, tiek ir asmeniškai man. Saugus eismas yra didžiausias mūsų prioritetas ir su daugiau nei 10 000 vairuotojų kelyje, turime pasitelkti kiekvieną galimą būdą, kad būtume geriausiais rinkoje“, sako Kristian Kaas Mortensen. Šioje diskusijoje taip pat dalyvavo Lietuvos-Švedijos akademijos valdybos pirmininkas T. Fagerlund, Susisiekimo ministras R. Masiulis bei filosofė, urbanistė dr. J. Lavrinec.

Renginio metu buvo kviečiama pasiklausyti ne tik įdomių ir šalies mastu reikšmingų diskusijų, bet ir turiningai praleisti laiką, specialiai šiam renginiui Girteka Logistics sukurtoje Saugaus eismo zonoje vaikams ir suaugusiems. Tradicine tapusi edukacinė atšvaitų zona vilkiko puspriekabėje pritraukė daug dėmesio. Čia, visiškoje tamsoje, žibintuvėlio pagalba, lankytojai galėjo išvysti šviesą atspindinčią informaciją apie saugų eismą bei patys įvertinti matomumą tamsoje.

Įrengta dviračių slalomo trasa vaikams susieta su Girteka Logistics veikla. Dalyviai, laikantis kelių eismo taisyklių bei saugumo reikalavimų, turėjo nuvažiuoti iki krovinio, jį pasikrauti ir pristatyti.

Policijos komisarės inspektorės Aistės Dijokaitės įtraukiančioje pamokoje vaikai išmoko ir įtvirtino saugaus eismo taisykles. Kaip sako  A. Dijokaitė, edukacines pamokas apie saugų eismą vedanti jau 11 metų – „Apie saugų eismą yra tikrai nemažai informacijos. Tačiau mano patirtis edukuojant vaikus apie saugų eismą rodo, kad vaikai įsimena labiau ir supranta geriau kai įsitraukia į pamoką ir gali dalyvauti pasidalindami savo patirtimi eismo aplinkoje ką yra matę ir girdėję, patys pamąstyti atsakydami į klausimus, paklausti ir gauti atsakymą ar patarimą iš saugaus eismo specialisto.“

Girteka Logistics saugaus eismo iniciatyvose dalyvauja jau trečius metus. Bendradarbiaudami su Lietuvos Policija įgyvendiname savo misiją „WE CARE“ (liet. Mums Rūpi) – bendruomenė, eismo saugumas ir aplinkos tausojimas. Mes, turėdami 5000 vilkikų ir 5 500 puspriekabes, esame aktyvi eismo dalis, todėl saugumas kelyje – mūsų didžiausias prioritetas.

Get a quote today!