Girteka Logistics planuoja plėtrą Jungtinėje Karalystėje - Girteka Logistics

Girteka Logistics planuoja plėtrą Jungtinėje Karalystėje

2019-09-10
2019-09-10

Didžiausia Lietuvoje ir viena didžiausių Europoje transporto bendrovių tvirtina Jungtinės Karalystės (JK) pasitraukimą iš Europos Sąjungos (ES) išnaudosianti kaip „milžinišką galimybę“.

Apie tai „Financial Times“ (FT) pasakojo Kristianas Kaasas Mortensenas, Girteka Logistics strateginės partnerystės vadovas.

„Esame labai ištroškę įžengti į Jungtinės Karalystės rinką. Mūsų investicijas riboja tik nežinomybė. Mums nerūpi „Brexit“ rezultatas, JK vis tiek bus labai patraukli rinka“, – FT cituoja K. K. Mortenseną.

Jis tvirtina, kad geopolitiniai pokyčiai taps dideliu iššūkiu seniesiems Europos vežėjams, o Girteka Logistics turi praktikos veždama krovinius tarp ES, Norvegijos, Šveicarijos, Rusijos ir Ukrainos. Pasak Girteka Logistics atstovo, galimas „Brexit“ poveikis krovinių judėjimui į JK „gali būti tik trumpalaikis“.

„Kai žmonės išalks, atsiras nauji sprendimai. Kai bus aiškumas, mes investuosime į papildomus pajėgumus, kurie bus skirti tiek krovinių vežimui į JK, tiek krovinių gabenimui JK teritorijoje“, – FT tvirtino K. K. Mortensenas.

irteka Logistics yra viena iš didžiausių transporto įmonių Europoje, kurioje dirba per 15.500 darbuotojų, o parke yra per 6.700 nuosavų vilkikų ir 7.000 puspriekabių. Per metus kompanija perveža apie 460.000 pilnų krovinių.

Pajamos pernai išaugo 37% ir sudarė 764 mln. EUR, o grynasis laikotarpio pelnas buvo 19 mln. EUR. Praėjusiais metais prie įmonės prisijungė 4000 naujų darbuotojų, šiuo metu joje dirba 15 000 darbuotojų. „Girteka“ daugiausia dėmesio skiria logistikai į Skandinavijos šalis, Rusiją ir likusią Europą.

Šaltinis: vz.lt pagal „Financial Times” straipsnį „Girteka Logistics targets post-Brexit expansion into UK”

Get a quote today!